Tényleg ennyi mindent kifejezhetünk a tánccal?

Táncterem és Workshop helyszín a belvárosi Europeum Üzletházban

Ír sztepp Budapest Plaza Tánciskolában

Tényleg ennyi mindent kifejezhetünk a tánccal?

Tényleg olyan sok mindent ki tudunk fejezni tánc közben? Ténylegesen attól leszünk igazán jó táncosok, ha beleadjuk teljes lelkünket?

Ezzel szerintem vitába szállni se tudnék, ez bizony ténylegesen így van. Ha már csak abból is indulunk ki, hogy ha egy ténylegesen rossz nap után este még elmegyünk a tanfolyamra, sokszor megesik, hogy akkor nem tudunk igazán jól teljesíteni, nem mennek úgy a lépések, dekoncentráltak vagyunk. Ha viszont szinte az egész napot egy szívből jövő mosollyal töltöttük, akkor táncon is szinte röpülünk és valahogy minden sikerül. Egyértelmű, hogy az aktuális lelkiállapotunk megmutatkozik.

Ha ezt egy picit tudatosabban pedig át tudnánk formálni arra, hogy aznap milyen metódusban tudunk leginkább tanulni, hogy vagyunk a legfogékonyabbak, akkor a rossz nap végén is egy hatékony táncórát tudhatunk magunkénak. Egyszerűen bele kell engednünk magunkat az aktuális lelki állapotunkba és a legmélységesebben meg kell élnünk azt.

Ha nehezebb kérdés mindig az, hogy ha épp hullámvölgyben vagyunk, mégis hogyan tudnánk hatékonyak lenni, mikor csak azt várjuk, hogy hazamehessünk és minél hamarabb elaludjunk, hogy a nap véget