+36 70 294 7382 bpt.tanciskola@gmail.com

 

Senior Örömtánc

 

 

Mi a szenior örömtánc?

A SZENIOR ÖRÖMTÁNC egy forradalmian új közösségi táncolási forma; az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes mozgást jelent. Nyugat-Európában már 40 éve űzik, ám hazánkban csak most kezd elterjedni.

A foglalkozásokon való részvételhez sem előzetes tánctudásra, sem partnerre nincs szükség. A szeniortánc az idősebb korosztály számára jelent örömteli elfoglaltságot. A foglalkozásokon az idősebb emberek életkori sajátosságaihoz igazított tánclépések megtanulása és zenére való táncolása valósul meg.

Nincsenek benne akrobatikus elemek, forgások, pörgések. Táncolunk régi slágerek zenéjére, keringőre, dél-amerikai dallamokra, de megismerkedünk a széles világból származó különféle néptáncokkal és történelmi táncokkal is. A foglalkozáson bemutatásra kerül a tánc koreográfiája, majd következik a közös gyakorlás, először számolásra, majd zenére. A rövid koreográfiák elsajátítása gyorsan megy, másfél óra alatt több különböző táncot lehet megismerni és gyakorolni. A páros tánctól kezdve a sortáncon, körtáncon, a négyes pártáncon át sokféle formáció lehetséges.

A táncolás által javul a bal-jobb-orientáció, a tér érzékelése, a lépésbiztonság, az egyensúlyi érzék, az emlékezet, az önértékelés, valamint a test, a lélek és a szellem élénksége.

Az irány- és partnerváltás miatt mindig szükség van új orientációra, ami élénkké és éberré tesz. A kezdeti félelmek hamarosan alábbhagynak, és létrejön az azonos ritmusban való együttmozgás jóleső érzése.

Ha egy foglalkozás kimarad, akkor sem marad le senki, mert folyamatosan ismétlünk, gyakorolunk és táncolunk minden táncot. Bármikor be lehet kapcsolódni. A koreográfiákat, a lépéseket közösen tanuljuk meg. Amire szükség van: egy kényelmes cipő, amiben könnyedén lehet mozogni másfél órán keresztül.

A szenior örömtánc életörömöt, szórakozást és közösségi élményt nyújt a foglalkozás részvevőinek, és egyúttal kialakul a közösséghez való tartozás érzése is. Mivel a táncolás csoportban történik, nagyon sok idős embernek jelentenek a foglalkozások közösségi életteret. A közösen végzett, a közösségben végzett tevékenység javítja az idős ember szociális készségeit, kommunikációját, oldja a magány érzését.

Kinek ajánljuk a szenior örömtáncot?

Azon senior hölgyeknek és uraknak, akiknek fontos egészségük, kikapcsolódnának és egy remek közösséghez szeretnének tartozni.

FONTOS!

2019.02.15-én elindítottuk Haladó csoportunk is, ahol összetettebb, bonyolultabb koreográfiákat lehet megtanulni. Aki először próbálná ki Szenior Örömtánc kurzusunkat, annak első alkalommal a kezdő órát ajánljuk csütörtökönként!

Foglalj próbaórát féláron!

 

Jó tudni:

Hölgyeknek és uraknak 
Kezdő: Csütörtök 13:30-15:00
Haladó: Péntek 13:30-15:00
Kezdés:   Szeptember 7 (csütörtök)
Becsatlakozás: folyamatos
Korosztály: 55 éves kortól
(A korosztály csak javaslat, nem feltétel. Jelentkezz bátran, ha kilógsz belőle, majd megbeszéljük!)

 

Tartja:

Milyen is a kubai salsa?

Jelentkezz be hozzánk 600 Ft-ért!

Loading...

Még több tánctanfolyam!