+36 70 294 7382 europeum@budapestdance.hu

 

 

 

 

 

 

Salsation fitness

 

 

 

 

 

Mi a Salsation?

A Salsation® egy latin fitnesz program, ami mögött sok kutatás és fejlesztés áll. Ez egy táncos edzésforma, mely funkcionális edzési protokollt innovatív táncmozdulatokká alakítja, miközben a zeneiségre és a lírikus kifejezésre fókuszál.

A Salsation® = SALSA+SENSATION

SALSA: nem a táncműfajból/ritmusból, hanem a spanyol salsa szóból ered, mely tulajdonképpen SZÓSZt jelent. Pikáns keveréke a különböző ritmusoknak, táncoknak, kultúráknak és fitnesz protokolloknak.

SENSATION: jelentése ÉRZÉS, a fitnesz program erősen fókuszál a zeneiségre és a lírikus kifejezésmódra.

MIÉRT SALSATION®?

A SALSATION® szórakoztató, könnyen követhető, jó hangulatjavító és fitten tartja a testet. Abban különbözik más latin fitness programoktól, hogy, nincsenek ugrások, a mozdulatok nem igényelnek nagy erőkifejtést.

A Salsation® egyik alapeleme a funkcionális tréning.

Mi is az a funkcionális tréning?

A funkcionális edzés a testet egészként kezeli, nem külön izomcsoportokra fókuszál, hanem összetettebb gyakorlatokkal egyszerre mindig több izomcsoportot dolgoztat meg.

A mindennapi élet során előforduló mozgások adják az alapot a gyakorlatokhoz, tehát guggolások, emelések, húzó és toló mozgások variációi képezik az edzés alapját. Nagy hangsúlyt fektet a törzs izmainak erősítésére, valamint a stabilizáló izmokra. Több képességet fejleszt egyszerre: erőt, állóképességet, hajlékonyságot, koordinációt, gyorsaságot.

Kinek ajánlott?

A funkcionális tréningben éppen az a jó, hogy bárkinek ajánlott, hiszen sokoldalúan fejleszt, és nem utolsósorban segít korrigálni a rosszul beidegződött mindennapi mozdulatainkat.

A Salsation® koreográfiák mindegyike jól átgondolt módon magában rejti a funkcionális edzés alapmozdulatait, méghozzá anélkül, hogy észrevennénk.

Mivel ez egy táncos edzésforma, így elsősorban a zenére fókuszálsz az óra alatt, a funkcionál edzés hatásait a Salsation® óra után, illetve másnap érzékeled.

 

A Salsation® második főeleme a zeneiség. A Salsation® a zene minden pillanatát kihasználja! Éld meg Te is a zene minden ütemét, dallamát.

A Salsation® harmadik főeleme a lírikus kifejezés. A Salsation® órákon a résztvevők másképpen élhetik át a zenéket, egyes koreográfiák történetet mesélnek el, míg mások a zene hangulatát, érzelmét adják át, fejezik ki a mozdulatokkal.

Foglalj próbaórát féláron!

 

 

 

 

 

 

Jó tudni:

Hölgyeknek és uraknak
Kezdő: Csütörtök 18:30-19:30
Becsatlakozás: folyamatos

 

 

 

 

 

 

Tartja:

 

 

 

Jelentkezz be hozzánk 600 Ft-ért!

 

Loading...

Még több tánctanfolyam!