+36 70 294 7382 bpt.tanciskola@gmail.com

 

 

 

 

 

Modern tánc 

 

 

 

Mi is az a Modern tánc?

Felejtsd el, hogy szép akarsz lenni és gyönyörű leszel. Ess, kelj, ne küzdj a gravitációval, hanem zuhanj vele, gördülj bele, érezd meg a tested súlyát és használd! – tanácsolta egy jónevű koreográfus a táncosainak. A modern tánc a 20. század elején az Egyesült Államokban és Németországban a klasszikus balett ellenhatásaként jött létre.

Jellemzői a testrészek elkülönült használata (izolációk), a felsőtest erőteljes használata (contraction-release), párhuzamos lábtartások (parallel position), ritmikai játékok stb. Sokáig egyetlen művészi táncfajtának a klasszikus balettet fogadták el világszerte, viszont ez a táncstílus olyan alkati sajátosságokat követelt, mely keveseknek adatott, illetve olyan kötött mozdulatvilágot hordozott, mely kevés teret biztosított az egyéni önkifejezésnek. A modern tánc mára már gyűjtőfogalom, mai folyamatosan bővülő új táncstílusok gyűjtő medencéjévé vált.

A stílus lényege, hogy a testünk egyes mozgás központjai egymástól függetlenül mozogjanak. Nem kell a kötött dolgokhoz ragaszkodni, elég ha önmagunkat fedezzük fel. Nincsen olyan, hogy helyes, vagy helytelen, csak az itt és a most számít. Fontos, hogy felfedezzük testünk természetes és sajátságos mozgáslehetőségeit és ezeken keresztül testismeretre és testtudatra tegyünk szert, valamint határainkhoz képest maximálisan kihasználjuk a testünkben rejlő lehetőségeket. Nagy hangsúlyt kapnak az elnyújtott, hosszú mozdulatok, a térhasználat, a haladás, illetve a mozdulatok összekapcsolása a tudatos légzéssel. Legismertebb modern tánc technikák: Horton, Graham, Cunningham, Limón.

Kinek ajánljuk a modern tánc órát?

Akik szeretnék megtanulni igazán használni testüket. Akiket érdekel a táncos mozgásvilág minden szeglete.

 

 

 

 

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz e-mailben: bpt.tanciskola@gmail.com

Előzetes bejelentkezés esetén az első alkalom féláras, csupán 850Ft!

 

 

 

 

 

Jó tudni:

Hölgyeknek 
Kezdő tanfolyam: Csütörtök 18:30-19:30
Becsatlakozás: folyamatos, előzetes regisztrációhoz kötött: bpt.tanciskola@gmail.com
Korosztály: 18-40 évesek számára
(A korosztály csak javaslat, nem feltétel. Jelentkezz bátran, ha kilógsz belőle, majd megbeszéljük!)

 

 

 

 

 

Tartja:

 

 

 

Jelentkezz be hozzánk 600 Ft-ért!

 

Loading...

Még több tánctanfolyam!