+36 70 294 7382 europeum@budapestdance.hu

Kubai salsa

Mi a kubai salsa?

A kubai salsára jellemző a természetesség, a vidámság, az egyszerű ritmus. A pár mozgása folyamatosan körkörös, táncirányok nélkül, amit olykor virtuóz kézmozdulatok, és az afro testmozgás díszít. A kubai salsát eredetileg casinónak hívták, és így is hívják a mai napig Kubában, Miamiban és számos más helyen. A kubai salsát tekintik minden ma ismert salsa-stílus elődjének, mivel az afrikai és európai kultúra Kubában keveredett a legerőteljesebben. Éppen ezért a puerto ricói salsa kialakulását is a kubai casinóra és mambóra vezetik vissza. A közös eredet ellenére a tánc fejlődése során a kubai és puerto ricói stílus között jelentős különbségek alakultak ki, mivel a kubai salsa megtartotta a son ösztönösségét. A tánc jellemzője a játékosság, a hétköznapi történések stilizált előadása. Az idők során a vallási rituálék táncából páros szalontánccá fejlődött. A mai tánctörténészek ezt a stílust „elvek nélküli tánc”-nak nevezik, mivel minden mozdulat megengedett, s maga a tánc a táncos belső szabadságából, a lüktető ritmusokra való természetes reakcióiból fakad.

Óráinkon úgynevezett ruedában, azaz egy nagy körben táncolunk. Így a párcsere óráink része, de nem kötelező! Hogy miért ajánljuk? Fontos számunkra, hogy egy társas tánc tanulása során a vendégek ne csak a lépéseket tanulják meg, hanem a vezetés technikai elemeit is elsajátítsák.  Ezt pedig a férfiak akkor tudják megtanulni, ha több hölggyel is táncolhatnak. Női vendégeink pedig akkor fognak tudni megbízni partnerükben és hagyni magukat általa vezetni, ha a férfi határozottan tudja, hogy mit szeretne táncolni.

A párcsere nem utolsó sorban az egyedülálló vendégek számára is kitűnő lehetőség az ismerkedésre!

Új KEZDŐ kubai salsa kurzusunk május 13-án (hétfőn) indul 19:30-20:30-ig!

Előzetes regisztráció szükséges!

Kubai salsa tudásodat nálunk több lehetőséggel is kamatoztathatod! Havonta egy vasárnap 11:00-14:00-ig Sunday Salsa Brunchunk vehetsz részt, mely során egy villásreggeli keretében még a salsa lépéseidet is gyakorolhatod. Az esemény bővebb tájékoztatást Facebook oldalon találsz.

Kinek ajánljuk a kubai salsat?

Azoknak, akik szeretik a dallamos latin zenéket, valamint akik szeretnének magabiztosan táncolni egy-egy salsa esten többed magukkal.

Foglalj próbaórát féláron!

Jó tudni:

Hölgyeknek és uraknak 
Időpont:
Kezdő:  Hétfő: 19:30-20:30 (kezdés: 2019.05.13.)
Haladó: Hétfő 18:30-19:30
Középhaladó: Szerda 19:30-20:30
Becsatlakozás: folyamatos, előzetes bejelentkezés e-mailben vagy a foglalási rendszeren keresztül
Korosztály: 20-55
(A korosztály csak javaslat, nem feltétel. Jelentkezz bátran, ha kilógsz belőle, majd megbeszéljük!)

Milyen is a kubai salsa?

Foglalj próbaórát féláron!

Loading...

Még több tánctanfolyam!