+36 70 294 7382 bpt.tanciskola@gmail.com

Kubai salsa

Mi a kubai salsa?

A kubai salsára jellemző a természetesség, a vidámság, az egyszerű ritmus. A pár mozgása folyamatosan körkörös, táncirányok nélkül, amit olykor virtuóz kézmozdulatok, és az afro testmozgás díszít. A kubai salsát eredetileg casinónak hívták, és így is hívják a mai napig Kubában, Miamiban és számos más helyen. A kubai salsát tekintik minden ma ismert salsa-stílus elődjének, mivel az afrikai és európai kultúra Kubában keveredett a legerőteljesebben. Éppen ezért a puerto ricói salsa kialakulását is a kubai casinóra és mambóra vezetik vissza. A közös eredet ellenére a tánc fejlődése során a kubai és puerto ricói stílus között jelentős különbségek alakultak ki, mivel a kubai salsa megtartotta a son ösztönösségét.

A tánc jellemzője a játékosság, a hétköznapi történések stilizált előadása. Az idők során a vallási rituálék táncából páros szalontánccá fejlődött. A mai tánctörténészek ezt a stílust „elvek nélküli tánc”-nak nevezik, mivel minden mozdulat megengedett, s maga a tánc a táncos belső szabadságából, a lüktető ritmusokra való természetes reakcióiból fakad.

Óráinkon úgynevezett ruedában, azaz egy nagy körben táncolunk. Így a párcsere óráink része, de nem kötelező! Hogy miért ajánljuk? Fontos számunkra, hogy egy társas tánc tanulása során a vendégek ne csak a lépéseket tanulják meg, hanem a vezetés technikai elemeit is elsajátítsák.  Ezt pedig a férfiak akkor tudják megtanulni, ha több hölggyel is táncolhatnak. Női vendégeink pedig akkor fognak tudni megbízni partnerükben és hagyni magukat általa vezetni, ha a férfi határozottan tudja, hogy mit szeretne táncolni.

A párcsere nem utolsó sorban az egyedülálló vendégek számára is kitűnő lehetőség az ismerkedésre!

Szeptemberi 8 alkalmas kezdő tanfolyam: 2019. szeptember 2-án (hétfő) indul 18:30-tól 19:30-ig. A részvétel regisztrációhoz kötött!
Októberi 8 alkalmas kezdő tanfolyam: 2019. október 9-én (szerda) indul 19:30-20:30-ig. A részvétel regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni e-mailben a bpt.tanciskola@gmail.com-on keresztül lehetséges!

Kubai salsa tudásodat nálunk több lehetőséggel is kamatoztathatod! Havonta egy vasárnap 11:00-14:00-ig Sunday Salsa Brunchunk vehetsz részt, mely során egy villásreggeli keretében még a salsa lépéseidet is gyakorolhatod. Az esemény bővebb tájékoztatást Facebook oldalon találsz.

Kinek ajánljuk a kubai salsat?

Azoknak, akik szeretik a dallamos latin zenéket, valamint akik szeretnének magabiztosan táncolni egy-egy salsa esten többed magukkal.

Egyedül érkeznél a Kubai salsa tanfolyamra? Adunk néhány tippet/tanácsot erre az esetre:
Hogyan viselkedj, ha egyedül érkezel egy tánctanfolyamra

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz e-mailben: bpt.tanciskola@gmail.com

Előzetes bejelentkezés esetén az első alkalom féláras, csupán 850Ft!

Jó tudni:

Hölgyeknek és uraknak 
Időpont:
Kezdő2:  Hétfő: 18:30-19:30 (Kezdés: 2019. szeptember 02.)
Kezdő1: Szerda 19:30-20:30 (Kezdés: 2019.október 09.)
Becsatlakozás: folyamatos, előzetes bejelentkezés e-mailben szükséges: bpt.tanciskola@gmail.com
Korosztály: 20-55
(A korosztály csak javaslat, nem feltétel. Jelentkezz bátran, ha kilógsz belőle, majd megbeszéljük!)

Milyen is a kubai salsa?

Foglalj próbaórát féláron!

Loading...

Még több tánctanfolyam!