+36 20 250 7203 europeum@budapestdance.hu

Kovács Dóra

 

 

Magamról

stefanovics_annaNégy évesen kezdtem balett órákra járni a Diótörő Balettiskolában, Szentendrén. Azóta a tánc az egyik legfontosabb szerepet tölti be életemben. Az évek során megismerkedtem más műfajokkal is, de a legközelebb hozzám a klasszikus balett és a modern tánc áll. A tánc nem csak a testet formálja, de hatással van a lélekre, jelentősen befolyásolja a lelkiállapotot. Amikor táncolok, nincsenek problémák, nincsen stressz, csak a zene és én. Abban a pár percben, amíg a zene szól, megtörténik a varázslat. Feszültség levezető és boldogságnövelő hatása is tudományosan bizonyított. Ezt a szeretetet és örömet szeretném megosztani a gyerekekkel is. Véleményem szerint, a mozgás szeretetére nevelés alappillére a tánctanítás.

A klasszikus balettet a legtöbb táncstílus óráin alkalmazzák, mint alapozó technikát. A balett bizonyítottan szellemi és testi fejlesztő hatással van a táncot tanulókra. Ilyen például a mentális figyelem és koncentrációs képesség javulása, a koordinációs és kondícionális képességek fejlődése, valamint a mozdulatok összehangoltságában is szerepet játszik. Hosszabb távon, rendszeres részvétel mellett megfigyelhető a tartásjavulás, hajlékonyság fokozódása, egyensúlyfejlődés és a mozgáskultúra megalapozása is. 2016-ban végeztem az ELTE PPK Rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakán. Az egyetem alatt szakmai tapasztalatomat animátorként szereztem meg, ahol a táncos foglalkozások vezetése is feladataim közé tartozott. A diploma megszerzése óta Szentendrén, a Diótörő Balettiskolában rendszeresen tartok táncórákat és készítek koreográfiákat fiataloknak, gyerekeknek.

Én is rendszeresen részt veszek az órákon, és a minden évben megrendezésre kerülő Gálaműsorban. 2017-ben elvégeztem az Almássy Mozgásakadémia Balettbody tanfolyamát, valamint különböző táncos képzéseken rendszeresen részt veszek, fontos számomra a folyamatos fejlődés. Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, szeretném, ha minél többen, már ebben a korban megismerhetnék a táncos mozgásformák előnyeit. Óvodáskorban fő tevékenységi forma a játék, iskoláskorban pedig a tanulás kerül előtérbe. A tánc és ahhoz kapcsolódó játékok során a gyermekek találkozhatnak azokkal a helyzetekkel, feladatokkal és problémákkal, amelyek megoldásával sokat fejlődhetnek. A közös táncolás és játék az életre neveli a gyermeket: alkalmazkodik társaihoz, megbecsül másokat, érdekeiről lemond mások érdekében.

Az órákon tehát célom, hogy a gyerekek közösségi élményt tapasztaljanak meg és eközben jól érezzék magunkat. Szeretném, ha önfeledten, játékos formában tudnának fejlődni, miközben nehézség nélkül sajátíthatják el a balett alapjait.

 

Kurzusaim:

Lányoknak és fiúknak 
Időpont: Hétfő 16:30-17:30
Korosztály: 5-10
Becsatlakozás folyamatos
Előképzettség nem szükséges
(A korosztály csak javaslat, nem feltétel. Jelentkezz bátran, ha kilógsz belőle, majd megbeszéljük!)

Mai táncórák a Budapest Plaza Tánciskolában

  • 15:00 - Preventív gerinctréning
  • 16:30 - Hip-hop
  • 17:30 - Zumba fitness®
  • 18:30 - Boogie-woogie (kezdő)
  • 19:30 - Ladies' Style

Hívj minket!


+36 20 250 72 03
+36 20 388 41 19

Itt találsz meg:

Europeum Bevásárlóközpont
1088 Budapest, Blaha Lujza tér 5.

Click to open larger map

FOGLALÁS

Loading...

Még több tánctanfolyam!