+36 20 250 7203 europeum@budapestdance.hu

Hip-hop

Mi is az a gyerek hip-hop?

A hip-hop zenei műfaj és életstílus egyben, ami magában foglal megannyi tényezőt, például a zenét, az öltözködést, a szlenget. A hip-hop az Egyesült Államokból, Bronxból indult, az európai közönség azonban főként a tévécsatornákon és videókon keresztül ismerte meg. A videoklipek jól ismert koreográfiái és mozdulatai nagyrészt ehhez a stílushoz köthetőek. A hip-hop elsősorban szubkultúra, mivel van saját zenei stílusa, ami az MCing/emszízés = ütemre szövegelés, rappelés és a DJing/Scratch = lemez-karcolás, van saját tánckultúrája is, ami a break, rajz/festői stílusa a graffiti, valamint rengeteg sport, ami még hozzá köthető, pl. a kosárlabda és a streetball. A hip-hop alkotások témája, hangulata a műfaj bármelyik területén laza, határozott, agresszív, néhol bolondos. Ez arra vezethető vissza, hogy a stílus Amerikából származik, főleg azokból az időkből, amikor az afroamerikaiakat elnyomták.
Gyerek hip-hop óráinkon igazi mai slágereknek tanulnak különböző stílusokat és koreográfiákat a legkisebbek.

Mit is hozz magaddal hip-hop óránkra?

Hip-hop óráinkra mindenképp ajánlunk egy edzőcipőt és váltóruhát, hisz a koreográfiákat komoly bemelegítés és erősítés is megelőzi. Az innivalóról pedig szintén ne feledkezz meg, hisz egy igazi hip-hop órán biztosan szükséged lesz rá. Minden mást mi biztosítunk számodra.

Kinek ajánljuk a hip-hopot?

Azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a hip-hop és r’n’b dallamokat, valamint akik szeretnek dinamikus koreográfiákat megtanulni az órák folyamán.

Foglalj próbaórát féláron!

Jó tudni:

Lányoknak és fiúknak 
Időpont:
Kedd 16:30–17:30,
Szerda 16:30-17:30,
Kezdés: szeptember 5 (kedd)
Korosztály: 8-13
Becsatlakozás folyamatos
Előképzettség nem szükséges
(A korosztály csak javaslat, nem feltétel. Jelentkezz bátran, ha kilógsz belőle, majd megbeszéljük!)

Tartja:

Milyen is a hip-hop?

Foglalj próbaórát féláron!

Loading...

Még több tánctanfolyam!