+36 70 294 7382 bpt.tanciskola@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Hastánc tanfolyam

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi is az a Hastánc?

A hastánc vagy orientális tánc a közép-, és közel- keleti eredetű néptáncok összefoglaló neve.

Folyamatosan változó, fejlődő tánc, mozgásanyagának alapkövei az izolációs tánctechnikák. Jellegzetessége a csípőkörzések, nyolcasok, rázások, a fej, váll, mellkas és alsó testrészek izolációja. A mozdulatok lehetnek lágyan hullámzóak, nőiesen kecsesek, de szenvedélyesen energikusak és erőteljesek is. A hastánc eredetileg improvizatív műfaj, zenéje igen kifejező és érzelem gazdag. Habár a mozgás neve hastánc, nem csupán a hasat mozgatja meg.

A tánc jótékony hatása az egész testen érezhető és látható. Mozgás közben önkéntelenül elsajátítjuk a helyes testtartást, megerősítve a gerincünk tartóizmait. A csípővel végzett mozdulatok a hasizmokat és az alsó hátizmokat edzik. A mozdulatsorok csökkenthetik a hátproblémákat illetve az emésztési és női szervek problémáit és mindemellett persze kecsesebbé teszik mozgásunkat.

A testtudatosság, az izmok tudatos használata javíthatja a nemi élet minőségét. Olyan izmokat fedezhetünk fel tánc közben, amikről eddig nem is tudtunk. Jó hatással van testünkre lelkünkre , kiváló stresszoldó, önbizalom fejlesztő, nőiesség és önkifejezés előhívó közösségi élmény. A hastánc egész életen át végezhető mozgásforma, bármilyen életkorban és testalkattal elkezdhető!

Kiknek ajánljuk?

Azon hölgyek számára akik szeretnének egy egészséges testtudatot és önbizalmat szerezni az órák során, nem félnek a kihívásoktól és szívesen vetköznék le az önmagukkal szemben felállított gátakat.

Az órán zokniban ajánlatos részt venni, valamint ajánlunk egy kendőt is, melyet a derékra lehet kötni. A kendő segít a csípő kihangsúlyozásában, így jobban láthatjuk hogyan is mozog a testünk.

 

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz e-mailben: bpt.tanciskola@gmail.com

Előzetes bejelentkezés esetén az első alkalom féláras, csupán 850Ft!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó tudni:

Hölgyeknek 
Kezdő: Vasárnap 16:00-17:00 (kezdés szeptember 8.)
Becsatlakozás: a tanfolyam első 2 hónapjában!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tartja:

 

 

 

 

Jelentkezz be hozzánk 600 Ft-ért!

 

Loading...

Még több tánctanfolyam!