+36 70 294 7382 bpt.tanciskola@gmail.com

Gyermek balett

Mi is az a gyermek balett?

A klasszikus balett minden táncnak az alapja. Nagyon hasznos, hiszen fejleszti a helyes testtartást, a kecses mozgást és elősegíti a tudatos légzést is. Rendkívül fontos, hogy már gyermekkorban megjelenjen a motiváció, amely ösztönzően hat. A gyermek balett órával a célunk, hogy beindítsunk egy folyamatot, amely arra ösztönzi a legkisebbeket, hogy élvezzék, amit csinálnak, legyen szó a bemelegítésről, nyújtásról, erősítésről és persze a balettről.

5-8 éves korban a gyermekek sokkal koordináltabbak, összpontosító képességük is nagyobb, így egy gazdagabb mozgásvilággal tanítjuk meg nekik a balett alapokat. Ezen a szinten még mindig nem beszélünk igazi balett órákról, de itt fektetjük le az ahhoz szükséges alapokat. További célunk, hogy fegyelmezett mégis kellemes hangulatot hozzunk létre a balett órákon és a gyerekek korosztályuknak megfelelő élményekkel gazdagodjanak és észrevétlenül szeressék meg a balett műfaját.
A gyermek balett óra során a legalapvetőbb lépésekkel, mozdulatokkal  és technikákkal ismerkednek meg a kicsik, melyhez megfelelő hangulatú zenékkel próbáljuk még izgalmasabbá tenni számukra a részvételt.

Fontosnak tartjuk gyermek óráink során, hogy a legkisebbek önállóan vegyenek részt az órákon, így teljesen mértékben csak az oktatóra, magukra és a csoport tagjaira tudnak figyelni. A szülők az első alkalommal beülhetnek az órára, utána pedig a félévi és év végi bemutatókon tekinthetik meg élőben, hogy mit is tanultak gyerkőceik a balett órákon.

Mit hozz magaddal gyermek balett óránkra?

Váltóruhát mindenképpen, valamint egy váltócipőt vagy esetleg zoknit. A lényeg, hogy kényelmesen érezd magad benne.

Kinek ajánljuk a gyermek balettet?

Azoknak az 5-8 éves lányoknak (de akár fiúknak is!) ajánljuk a gyermek balettet, akik szeretnének megismerkedni minden táncok alapjával.

Vajon érdemes-e és jó-e gyermek balettre járatni már kiskorban is a gyermeket? Ha kíváncsi vagy véleményünkre ebben a kérdésben, olvasd el blogbejegyzésünkbet a linkre kattintva:
Balett tanfolyam már kiskorban?

 

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz e-mailben: bpt.tanciskola@gmail.com

Előzetes bejelentkezés esetén az első alkalom féláras, csupán 850Ft!

Jó tudni:

Lányoknak és fiúknak 
Időpont: Hétfő 16:30–17:30 és Szerda 16:30-17:30
Tanfolyam kezdési időpontja: 2019.09.02.
Korosztály: 4-6
Becsatlakozás folyamatos
Előképzettség nem szükséges
(A korosztály csak javaslat, nem feltétel. Jelentkezz bátran, ha kilógsz belőle, majd megbeszéljük!)

Tartja:

Milyen is a gyermek balett?

Foglalj próbaórát féláron!

Loading...

Még több tánctanfolyam!