+36 70 294 7382 bpt.tanciskola@gmail.com

Boogie woogie

Mi a boogie woogie?

A Boogie Woogie alapvetően egy swing eredetű tánc, amely az ’50-es években a rock & roll elterjedésével vált népszerűvé Európában. Az Egyesült Államokban nevezik néha a swing európai stílusának, változatának is. A swing táncok (lindy hop, balboa, shag, Hoollywood style, hustle, West Coast swing stb.), és a boogie-woogie közös és legfőbb jellemzője a szabad vezetés, az improvizáció. Egy igazi boogie táncos nem előre betanult koreográfiákat sajátít el (ellentétben például a versenytánccal), hanem a saját egyéniségével próbálja visszaadni a zene hangulatát. A zenére próbálja meg “rátenni” a figurákat, a más swing táncból átvett elemekkel érezteti a zenei váltást (pld. charleston, balboa lépés), az ún. szinkron-figurákat egy-egy zenei stopra vagy hosszabb effektre igazítja. A boogie woogie nem sport (mint az akrobatikus rock & roll), hanem igazi ,”rock’n’rollos” hangulatú, bulikon, koncerteken, szórakozóhelyeken korosztálytól függetlenül művelhető és gyakorolható tánc.

Boogie-woogie óráinkon óráról órára új lépéseket, akár kisebb akrobatikus elemeket tanulhatsz meg, amelyeket már a következő buliban magabiztosan fogsz tudni használni. Mivel kötelező párcsere nincs, így pároddal könnyen össze tudtok szokni és együtt is lehettek a táncparkett ördögei.

Mit hozz magaddal az órára?

Egy kényelmes váltócipőt mindenképpen ajánlunk, valamint a határtalan jókedved ehhez a kortalan zenékkel fűszerezett órához.

Kinek ajánljuk a boogie woogie-t?

Akik érdeklődnek a társastáncok iránt, de mégsem szeretik a kötött mozdulatokat, akik szeretnek vagy szeretnének megtanulni improvizálni.

Jó tudni:

Hölgyeknek és uraknak 
Időpont:
Kezdő: Kedd 18:30-19:30
Középhaladó: Kedd 19:30-20:30
Korosztály: 20-55 (előzetes bejelentkezés a tanc@tanclaz.hu emailcímen!)
(A korosztály csak javaslat, nem feltétel. Jelentkezz bátran, ha kilógsz belőle, majd megbeszéljük!)

Tartja:

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Milyen is a boogie-woogie?

Foglalj órát!

Loading...

Még több tánctanfolyam!