+36 70 294 7382 europeum@budapestdance.hu

 

 

 

 

 

Balogh Melinda

 

 

 

 

 

 

Magamról

Balogh Melinda vagyok, gyógyszerész és Salsation® fitness basic instructor.

Balogh_Melinda

Óvodás koromban a művészi torna volt az első kapcsolatom a tánccal, majd jött a jazz balett. A sport mindig is fontos része volt az életemnek, ahogy a zene is. A tánc helyét egy időre átvette a kajakozás, majd jött a kung fu. Mit is mondhatnék, imádok mozogni!

Táncos történetem 2005-ben folytatódott, mikor felvettek az egyetemre és Budapestre költöztem. Rábukkantam a kubai salsára, teljesen magával ragadott ez a stílus és a mai napig imádom. Az igazi autentikus kubai salsa (azaz casino) mellett megismerkedtem a többi tradicionális kubai tánccal (reggaeton, merengue, son, rumba…) és a bachata-val. A mai napig járok különböző workshop-okra, masterclass-okra (pl. reggaeton, dancehall, afrobeat, afrohouse, hip hop…), egyrészt mivel nagyon érdekelnek, másrészt sokat lehet tanulni és fejlődni ezen alkalmakon.

A Salsation®-t, ha emlékeim nem csalnak 2013-ban vagy 2014-ben fedeztem fel. Abban a pillanatban beleszerettem a programba. 2017 nyarán volt lehetőségem végre elvégezni az instruktor tréninget, melyet Javier Calderon Morales és Diana Kukizz Kurucová tartott. Fergeteges Salsation® Workshopokon, Masterclassokon tanulok és fejlődöm a mai napig.

Teljesen magával ragadott a program, hogy miért is?!

Nos, a Salsation® koreográfiák mindegyike jól átgondolt módon magában rejti a funkcionális edzés alapmozdulatait, méghozzá anélkül, hogy észrevennéd. Mivel, ez egy táncos edzésforma, így elsősorban a zenére fókuszálsz az óra alatt, a funkcionál edzés hatásait a Salsation® óra után, illetve másnap érzékeled.

A Salsation® második főeleme a zeneiség. A Salsation® a zene minden pillanatát kihasználja! Megélheted a zene minden ütemét, dallamát.

A Salsation® harmadik főeleme a lírikus kifejezés. A Salsation® órákon másképpen élheted át a zenéket, egyes koreográfiák történetet mesélnek el, míg mások a zene hangulatát, érzelmét adják át, fejezik ki a mozdulatokkal.

 

 

 

 

 

Kurzusaim:

 

 

 

 

 

Lányoknak és fiúknak 
Időpont: Csütörtök 18:30-19:30
Korosztály: 18-50 éves
Becsatlakozás folyamatos, előzetes regisztráció szükséges
Előképzettség nem szükséges
(A korosztály csak javaslat, nem feltétel. Jelentkezz bátran, ha kilógsz belőle, majd megbeszéljük!)

 

 

 

 

FOGLALÁS

Loading...

Még több tánctanfolyam!