Miről is szól ez?

Táncterem és Workshop helyszín a belvárosi Europeum Üzletházban

Miről is szól ez?

Amikor 2015 szeptemberében elindítottuk tánciskolánkat, nem tudtuk, hogy valójában mi is lesz ebből. Voltak terveink, céljaink, ötleteink, jók és rosszak egyaránt. Elkezdtük mi is, mint oly sok más vállalkozás is, legyenek óráink, vendégeink, aztán majd meglátjuk mi lesz belőle.  Ahogy viszont haladtunk előre, egyre inkább körvonalazódott bennem, hogy ez nem csak erről szól. Sőt, szinte nem is erről szól, hogy futószalagon havonta újabb táncosokat neveljünk, akik egy hónap múlva már a kizomba estek meghatározó sztárjai lesznek (nyilván ez azért továbbra is célunk). De ez bizony a közösségről szól!

Minden ember számára fontos, hogy kötődjön valamihez vagy valakihez, hogy tartozzon valahova, hogy egy közösség tagja legyen és ne csak virtuálisan. A tánc ehhez pedig az egyik legjobb segítség. A közösségi oldalakon csatlakozunk néhány csoporthoz, elolvassuk a legfrissebb bejegyzéseket, akár részt is veszünk a párbeszédekben, de valahogy mégsem az igazi. Mert nem személyesen történik, hanem egy applikáción keresztül. Mennyivel jobban esik nekünk, ha a legfrappánsabb szóviccünkre kapott mosolyt élőben látjuk és nem csak egy emoji láttán képzeljük azt el. Mennyivel nyitottabbak vagyunk akár megismerni a másikat, ha már láttuk egymást élőben, köszöntünk is, sőt, már táncoltunk is együtt, már közös élményünk is van, pedig csak 10 perce találkoztunk először és nem 1-2 kép alapján döntünk arról, hogy egyáltalán beszélgetnénk-e az illetővel, vagy sem.

Tánc közben olyan módon ismerheted meg a társaidat, ahogy a mindennapokban talán egyáltalán nem is. A közös sikerek, esetleg 1-1 botladozó lépés máris megteremteni azt a kapcsolatot, ami összeköt benneteket. Amitől aztán a közösségi életünk is valósan fellendül. Együtt tanulni, együtt átélni… ettől lesz ez igazán értékes és fontos egyaránt.

Próbálunk mi is mindent megtenni azért, hogy ne csak egy megszokott táncórán, táncstúdióban érezd magad, ahol az első órák elején elismételjük a kubai salsa alaplépéseit, hogy az alapok biztosan menjenek, hanem hogy megalapozzuk azt, hogy ez itt bizony nemcsak a táncról szól.

A.
Budapest Plaza Tánciskola

No Comments

Add your comment