Miért szeretnek annyian Zumbázni?

Táncterem és Workshop helyszín a belvárosi Europeum Üzletházban

Miért szeretnek annyian Zumbázni?

Tánciskolánkban ténylegesen az egyik legkeresettebb mozgásforma a Zumba Fitness. Hetente jönnek új vendégek akik ki szeretnék próbálni és meg szeretnének tudni, hogy miről is szól ez az óra pontosan.

Sokáig kerestem én is a választ arra, hogy miért örvend ekkora népszerűségnek ez a táncos fitness óra és természetesen a választ a vendégektől kaptam meg. ” Mert mosolygok óra közben akkoris, amikor már elfáradtam”. És ez tényleg így van. Oktatóink is mindig azzal köszöntik az új vendégeket, hogy nem baj, hogy ha nem megy elsőre, élvezd, táncolj, próbálj követni, idővel jobb lesz. De legfőképp azért jöttünk ide, hogy jól érezzük magunkat. Ez bizony tényleg igaz erre az órára. A latinos dallamok ténylegesen mindenkit mosolyra és leginkább táncra sarkallnak, nem igazán lehet mozdulatlanul végig hallgatni egy jó reggaeton számot (ezt tapasztalatból mondom).

Az, hogy a fitness keveredik a különböző táncstílusokkal az sokkal szerethetőbbé, élvezhetőbbé teszi ténylegesen az amúgy kőkemény, izzasztó cardio órákat. Legyen szó salsáról, merengue-ről, bachatáról, a zumba palettáján ezek is megtalálhatóak. Természetesen alap szinten, de máris nem egy megszokott zsírégető fitness órán veszünk részt. Amellett, hogy kiváló intervall edzés is önmagában a Zumba, segíti a ritmusérzékünk fejlődését is a táncos alapok miatt.

A változatos koreográfiák a különböző számokra pedig egyszerre változatosak és ismétlődőek is. Minél többször jársz egy órára, annál inkább memorizálód a koreográfiákat, annál intenzívebben tudod csinálni majd. Az egyes órák során viszont nem mindig ugyanaz a lejátszási lista szól, mindig vannak új számok, új “táncok” amiket meg kell tanulni és a régiek is bármikor visszakerülhetnek. A koreográfiák is önmagukban tartalmaznak ismétléseke, amelyek megkönnyítik a tanulást.

Zumba óra végén fáradtan, de felpezsdülve, a mindennapokból kiszakadva, mosollyal az arcunkon jövünk ki a teremből.

Kint a recepción is sokszor a vendégeken is csak azt vesszük észre, hogy ha nem is zumbára jöttek, csak várnak a következő órára, de hallják a zenéket, a fejbólogatás tőlük is elmaradhatatlan.

A.

zumba-fitness